Баћушке у Краљеву

Све је више младих образованих људи из Русије који долазе у Србију да обрађују земљу и живе од ње. Станислав Плакхтијев из Москве планира да у селу Врдила надомак Краљева гаји трешње и лешнике и да живи у кући од сламе.

У селу Врдила надомак Краљева све више је младих образованих људи из далеке Русије, намерених да у Србији обрађују земљу и живе од ње. За наше прилике, највеће изненађење је Станислав Плакхтијев из Москве, који планира да на плантажама гаји трешње и лешнике, и да живи у кући од сламе.

Станислав тврди да је његов кућерак, не само јефтинији и економичнији, већ и здравији за живот од свих комшијских и сваке московске новоградње. “У Русији је ова технологија градње нова, а у Србији су ову технологију заборавили“, каже Станислав. Мештани Врдила углавном, не споре баћушкину тврдњу и рачуницу, али бивши власник овог породичног имања каже да има свој недостатак. Сретен Сретеновић каже да ће сви око њега да кажу да је заостао или је пропао. Како год мештани размишљали, ово двоје академских грађана не кају се што су перспективну каријеру у Москви заменили здрављем канцеларије, благородном земљом. “Ове руке траже да раде, а овде посла има од јутра до мрака. Радим за себе и своју породицу, колико могу и кад могу“, каже Станислав. Станислав је већ искрчио оболела стабла у старом воћњаку и припремао земљу за засад трешње. Уз шуму, на пролеће планира и хектар леске. За своју породицу, али и тржиште. “Нико неће да их откупи осим њих, а да нам није њих зло би било“, каже комшија Сретен.

О руском тржишту Плакхтијеви још не размишљају, али о новим хектарима воћњака већ преговарају са комшијом Сретеном, који не крије понос што је баш њима предао своје породично имање. Вредни су каже као акцијаши.

О нама: WellTim
Република Србија Град Краљево ул.Конарево 454 Поштански код: 36340 Канцеларија: +381 36 336-730
Претрага некретнина
Тип некретнине
Цена

Тренутно време
Žao nam je, vremenski podaci nisu dostupni!


 


Data powered by

 

newspaper templates - theme rewards